Program

Lev ditt liv, inte någon annans.

Att göra sin grej i livet är riktigt belönande. Men du får inte tro att det handlar om att köra solo, eller bli bossig över andra. Då riskerar du att misslyckas. Människans superkraft är samarbete. Det behöver även bli din superkraft.

För att hitta din egen väg i livet behöver du lära känna dig själv och bli medveten om hur du påverkas av andra. Du behöver också träna dig i hur du tar dina idéer och initiativ till verklighet. Du behöver bli riktigt riktigt bra på att samarbeta. Och i det ligger att hantera de oundvikliga motgångarna och utmaningarna. Att lära sig, resa sig, och gå på det igen. Att bli en CO:REBEL kan låta enkelt, men vårt program är utmanande. Du behöver vara villig att vara öppen, lite sårbar och modig.

CO:REBELS erbjuder dig som är i gymnasieåldern en möjlighet att utveckla dig själv i ett specialframtaget workshopformat. Syftet med vårt program är att skapa insikter, lärdomar och medvetenhet. Som du kan ha nytta av direkt, men som framförallt stärker dig inför din fortsatta resa i livet. Vi på CO:REBELS är övertygande att nyfikenhet och lärande är något att utveckla och vårda hela livet.

Innehållet och formatet är skapat för dig som känner att du vill skapa eller förändra något i världen. I stort eller smått. Kanske som aktivist, entreprenör, ledare eller kreatör. Eller något annat. Gemensamt är en viss känsla av rebellskap. Att vara en kreativ outsider. Som tänker och fungerar lite annorlunda än majoriteten. Som gör lite annorlunda än normen. Att gå före är spännande och utvecklande, men gör du det helhjärtat kommer du också att hamna i svårigheter. CO:REBELS vill bidra till att rusta dig så du blir klokare, mer välmående och uthållig, och når bättre resultat.

Programmet bygger bl a på kunskap och erfarenhet från Kaospiloterna i Danmark. Pedagogiken är upplevelsebaserad och växlar mellan action, reflektion och lärande. Världen är vårt ”klassrum” och varje workshopomgång har därför ett upplevelsetema där samarbete behövs. Det kan t ex vara segling, vandring, nycirkus, klättring, lantbruk, events, mm.

Du ingår i en grupp med 12-16 personer med olika bakgrunder. Ni gör nästan allting i workshopen tillsammans. Det finns fem förmågor som du och din grupp tränas i:

  • Samarbete
  • Motivation
  • Kreativitet
  • Välbefinnande
  • Medvetenhet

På köpet kommer du öka din självkännedom och utveckla din kommunikationsförmåga, inte minst att prata med människor du inte känner. Vi på CO:REBELS ser att de här förmågorna inte tränas tillräckligt i skolan. Det innebär att massor av lärande och utveckling går förlorad! Dessutom är det en förutsättning i arbetslivet att kunna samarbeta! Med vårt program hoppas vi bli en motkraft i denna utveckling. En liten rebellisk handling från vårt håll…

Du kommer behöva göra en ansökan för att delta. Programmet ges i två versioner. Antingen under två helger under skolterminerna, eller sammanhållet över fyra dagar på ett skollov. Vi då och då också kortare ”prova-på-events” och även pop-up-aktiviteter. Anmäl dig gärna här så hör vi av oss när vi har saker på gång.

Vi siktar på att lansera programmet under hösten 2022. Inför det publicerar vi praktisk information såsom datum, ansöknings- och antagningsprocess, kostnad, mm. Kontakta oss gärna om du undrar något.

— Team CO:REBELS —